NOVÝ PŘÍRŮSTEK DO BASENJI RODINKY - FENKA SARRUKINU CHERIE - 6 MĚSÍCŮ + foto

V sobotu 28. května jsme se vydali podívat do Vídně na žíhanou fenečku plemene Basenji. Rozhodli jsme se, že Bangovi pořídíme kamarádku a pokud vše dopadne dobře (štěnátku vyrostou všechny zoubky a zdravotní testy budou OK) založíme chovatelskou stanici. Na internetových portálech jsme vyhledali inzerát maďarského chovatele, který štěňátka prodával za přijatelnou (českou) cenu. Cena štěňátka basenji  s PP se v ČR pohybuje okolo 15.000,-CZK, v západní Evropě se ceny pohybují mezi 800 - 1000,-EUR.

 

Vzhledem k tomu, že chovatel (dále jen IGOR) je Slovinec žíjící v Budapěšti a nyní pracující ve Vídni, dohodli jsme si schůzku ve Vídni. Banga jsme museli vzít samozřejmě s sebou a tak jsem ještě v pátek byla u pana veterináře vyřídit EU pas pro Banga. Od 1. července 2011 pak bude muset mít každé zvíře cestující po EU vystaven EU pas a implementovaný čip. Zatím stačil jen Eu pas a tetování. Celou cestu vydatně pršelo, tak nám ani nevadilo, že trávíme sobotu v autě. Ve Vídni jsme kupodivu nezabloudili a během pár minut jsme byli Igorem nalezeni. Basenjí slečna na nás čekala v kavárně spolu se svým ošetřovatelem, který se Igorovi během jeho nepřítomnosti v Budapešti stará o jeho basenjí rodinku. Basenjí slečna se jmenuje Cherie, je jí nyní 6 měsíců a získala si nás během chvilky. Svojí upřímnou náklonost mi projevila během pěti minut, co mi seděla na klíně - počůrala mě tak, že jsem byla mokrá od shora až dolů a vepředu i vzadu. S Igorem jsme poseděli téměř 2 hodiny. Vyprávěli jsme si o našich Basenjících, znáte to. Cherie jsme si samozřejmě odvezli domů. Cherie si nový domov ihned zamilovala a mi zase jí.

 

TOPlist Naakup Internetový katalog obchodů a webových stránek - Bezva Portál Google Pagerank - www.morello-trebon.webnode.czGoogle Pagerank Flag Counter